Blix Solutions

Blix Solutions og Hafslund Fiber jobber sammen i et grønt samarbeid. Avtalen innebærer at Blix har koblet sine POP-er (Point of Presence) til Hafslund Fibers mørk fiber-nettverk i Oslo.

Samarbeidet inkluderer også Blix’ datasenter i Jerikoveien i hovedstaden. Som internettleverandør kan Blix Solutions nå levere 100 Gbit/s fra datasenteret gjennom mørk fiber fra Hafslund Fiber. Selskapet tilbyr datasentertjenester og internettilgang til bedrifter som krever det beste med tanke på sikkerhet, oppetid og ytelse.

– For Blix er Hafslund Fiber en perfekt match. Begge er opptatt av kvalitet og det å sikre best mulig ytelse i leveransen, særlig når det gjelder å garantere en trygg og sikker tjeneste til kunden, sier Eirik Blix, administrerende direktør i Blix Solutions.

Blix valgte Hafslund Fiber på grunn av deres grønne og sikre tjenester.

Høy ytelse og grønt fotavtrykk

Blix valgte Hafslund Fiber på grunn av deres grønne infrastruktur med høy grad av sikkerhet. Hafslund Fiber har god tilgang til konsernets infrastruktur for fjernvarme i Oslo, noe som betyr mindre behov for graving og klimautslipp. Hafslund Fiber utvider kontinuerlig sitt førsteklasses og fremtidsrettede fibernettverk.

Gjenbruk av energi

Administrerende direktør Tore Røraas i Hafslund Fiber forklarer hvorfor samarbeidet bidrar til et grønnere Oslo på kort sikt. Energi og varme fra Blix’ datasenter vil bli gjenbrukt gjennom Hafslunds infrastruktur. 

– Hafslunds 600 kilometer lange fjernvarmeinfrastruktur i Oslo-området er et fantastisk verktøy for å flytte energi fra et sted til et annet. Ved å gjenbruke varmen fra datasenteret, øker vi mengden grønn energi fra Hafslund ytterligere, og styrker det sirkulære energisystemet, sier Røraas.

Hafslund Oslo Celsio, en separat del av Hafslund-organisasjonen, har nylig signert lignende avtaler for å styrke det grønne skiftet som hele Hafslund fokuserer på.

Intility 2

Full åpenhet

Gjennom Hafslund Oslo Celsios infrastruktur for fjernvarme, er Hafslund Fibers fysiske nett plassert dypere ned i bakken enn vanlige fiberkabler. Dette reduserer risikoen for brudd og feil, nettet er derfor sikrere og mer beskyttet. Selskapet jobber for å levere mørk fiber på best mulig måte i den norske hovedstaden.

– Det er et kvalitetstegn at vi opererer med full åpenhet overfor kundene. Dette skjer gjennom spesiallagde informasjonssystemer med sanntidsvisning av priser, traseer, og fiberkabler, sier Røraas.

Om Blix Solutions

Blix Solutions tilbyr samlokaliseringstjenester i flere datasentre i Oslo, Stockholm, København, London, Amsterdam og New York. Samlokalisering, også kjent som serverhousing, er en tjeneste som lar deg plassere dine egne servere, svitsjer og rutere i Blix’ sikre datasenterfasiliteter. Selskapet selger rack, installasjons og driftstjenester samt co-location i egne datasentre eller i fellesrack på andre lokasjoner. Blix Solutions har tilbudt profesjonelle samlokaliseringstjenester siden 2008, og dette er fortsatt Blix’ kjernevirksomhet.

Se hva andre kunder sier

Bulk

Datasenter

Hafslund Fibers skreddersydde mørk fiber-løsninger går godt sammen med Bulks tilnærming til overlegen service og state-of-the-art fasiliteter.

Blix

ISP

Blix valgte Hafslund Fiber på grunn av deres grønne og sikre tjenester.

Sognenett

Lokal operatør

Dialogen har vært god og tydelig fra dag én, og utfordringer har blitt løst på en strålende måte

Tjenester